Velkommen til Cafe Rallaren!

Velkommen til Cafe Rallaren! Cafe Rallaren ligger på Myrdal stasjon ved Bergensbanen 867 moh. Det er knutepunktet som binder Flåmsbanen med Bergensbanen.

Myrdal er endestasjonen til Flåmsbanen og det er cirka 400 000 mennesker som passerer hvert år, fra mai til oktober. Det er en av de største turistattraksjonene i Norge og Europa for øvrig.

Myrdal er også en av endestasjonene for omtrent 25 000 syklister som sykler Rallarvegen fra Haugastøl. Rallarvegen ble laget da Bergensbanen ble bygget. Cafe Rallaren har plass til 80 personer, vi har også en souvenirbutikk i forbindelse med cafeen. Vi har åpen fra mai til siste helga i september. Vi serverer både varme og kalde retter. Vi har øl og vinrett.

Vi tilbyr sykkelutleie og bagasjeoppbevaring.

Sykkelutleie

Rallarvegen er den ultimate sykkelopplevelsen og har vokst frem som en av landets mest populære sykkelruter. Den strekker seg fra Haugastøl i øst til Flåm i vest og er cirka 8 mil. Alternativ rute går til Voss. Rallarvegen er «et lite stykke Norge». Sykkelruten starter i høyfjellet, forsetter forbi isbreen Hardangerjøkulen, passerer store elver med smeltevann fra fjellet, går via

Besøk Rallarvegen

den ville Flåmsdalen med fossefall og avsluttes i det vakre og velkjente norske fjordlandskapet. Rallarvegen byr ikke bare på mektig natur, det er også en reise gjennom fascinerende kultur og historie. En fin tur er å ta tog fra Flåm til Myrdal, for så å sykle ned. Halvveis turen finnes Rallarrosa Stølsysteri, med salg av ost og servering av stølskost.

Booking sykkelen

ozio_gallery_nano

Historie

Frå gamalt var Myrdal fjellstøl til bøndene i Flåmsdalen. Staden låg utanfor allfarveg, og dei ferraste hadde høyrt om Myrdal. På slutten av 1800 talet, då Bergensbane anlegget tok til, fekk Myrdal ny status. Frå ein ukjend avsides fjelldal vart staden senter for det største byggjeprosjektet i landet. På det meste var det 110 fastbuande. Der var kyrkjebrakke, og skulen vart bygd i 1920. Restauranten på Myrdal vart opna i 1909, I desse lokala held Cafe Rallaren til. I dag er det ingen fastbuande på Myrdal.

Kilde: Soga om Flåm band II B av Svein Indrelid

Mer om Myrdal sin historie:

Aurland Lokalhistorie Aurland Sogelag

KontaktTelephone

57 63 37 56

Name:
E-mail:*

Address:

Cafe Rallaren

5718 Myrdal

Message:*